hobby

Skyttet – en väg till skjutbanan

Om du funderat på att börja skjuta med licenserade handledsvapen eller skaffa jaktlicens. Då är luftvapen en bra start för att få ordning på motoriken och känsla av skytte. Många skytteklubbar och föreningar kräver att du har tidigare erfarenhet innan du kan gå med. Därav kan det vara högaktuellt för just dig som vill gå med i en sådan klubb, börjar att skjuta med luftgevär. På detta sätt kan du träna dig och bli bättre på att hantera olika typer av luftpistol och luftgevär. Det finns många olika vägar att gå om det är just skjutbanan eller jaktlicens som du är ute efter. Köp även ett skjutstöd så ergononomin inte drabbas.

Börja med det som känns rätt

Om du känner dig osäker på vilken typ av luftvapen som passar just dig bäst. Då är det enklaste sättet att börja att pröva sig fram. Vet du med dig av att du vill skjuta som en prickskytt gör på långa avstånd? Då kan ett luftgevär med kikarsikte vara något för just dig. Vill du skjuta på närmre håll och känna en känsla av närhet till ditt mål. Då är en handhållen luftpistol ett bättre val. I slutändan är det allra viktigaste att det känns rätt för just dig. Bekvämlighet att hantera ditt framtida luftvapen är grunden till en bra skytt.

Luftgevär det nya normala

Vissa jägare använder idag en mer kraftfull typ av luftgevär som kräver licens. Anledningarna till detta är många. Dels är det marginellt enklare att skaffa sig ett luftvapen än ett vapen som kanske en konventionell jägare använder sig av. Sedan är det också att luftgevär har blivit mer kraftfulla och mer avancerade än tidigare. Med det sagt är det viktigt att inte glömma vikten av att ha rätt ålder inne och licens när du hanterar vapen. Det är en 18 års gräns på att köpa luftvapen eller luftpistol och om du behöver en licens skall du kontakta närmaste polismyndighet.